Kroner og broer

Hva er en krone?

Kroner og broer er en løsning som fungerer som tannerstatning for dine egne tenner og vi har en passelig farge som gir naturlig utseende.

Noen ganger er det så lite igjen av tannen at den er nesten tapt, eller en tann er så skadet at der er vanskelig å reparere de tilfredsstillende med en vanlig fylling. Da kan det være nødvendig å lage en krone på tannen. Det finnes flere type kroner. Du kan diskutere de ulike alternativer med en av våre tannleger slik at dere sammen kan komme frem til en passelig løsning.

Vår klinikk samarbeider med tannteknikere som lager en nøyaktig modell av den tilslipte tannen. Når vi mottar den nye kronen vil vi da sementere den fast på gjeldende plass. For at kronen skal se naturlig ut, vil vi gi deg en kunstig krone som er helt passelig med dine tenner i form og farge.

Hva er en bro? Hvis du enten har tenner som er ikke sterke nok, brukket av eller må erstattes, da trenger du en bro som vi kan lage for deg.

Broen eller protesen som vi kan også kalle, festes ved hjelp av bøyler til dine egne tenner. Gjennom behandling hos oss, vil vi forme tennene for å holde den kunstige tannen mellom seg. Broer fremstilles av våres tanntekniker.

Hvor lenge kan en krone holde?

Det er avhengig av din tannhelse. Men som regel kan krone holdes i flere år. Etter utført behandling hos oss, vil du få en garanti.

Som tidligere nevnt finnes det flere type kroner og broer. For å finne den rette kan du gjerne rådføre deg med en av våre tannleger. Da vil vi anbefale deg en løsning som passer best for deg.

Vi lager flere hundre kroner hvert år, og i samarbeid med utlandet vil våre pasienter få kroner til en rimelig pris.