Bestill time nå

Kontakt oss

Finn veien

  Tanntrekking

Hvis en tann ikke lengre kan repareres og det ligger betennelse i området rundt tannen, må det kanskje utføres tanntrekking, du kan selv velge om du ønsker beholde tannen, eller X den som vi sier på fagspråket.

Sætre tannlegesenter anbefaler deg alltid å redde tannen din, og gi den nødvendig behandling. Vi kan ved trekking tilby deg andre løsninger for å erstatte tapt tann.
Vi sier at tanntrekking er absolutt siste valg.

Ofte kan man få ubehag ved visdomstenner eller tann nummer 8 som vi kaller dem. Ved smerter eller andre situasjoner hvor visdomstannen skaper irritasjon anbefaler vi å trekke ut dem.
Visdomstenner er overflødige tenner som de fleste ikke har plass til i munnhulen, og de ligger ofte litt vanskelig til for å få god rengjøring, og da oppstår det hull eller betennelser som skaper problemer for deg som pasient, og da anbefaler vi nesten alltid å fjerne tannen.

 

Smertefri tanntrekking

Hos Sætre tannlegesenter skal tanntrekking utføres smertefritt. Vi bedøver tannen og området rundt med lokalbedøvelse, så fjernes tannen veldig forsiktig. Om tannen sitter godt fast, behøver man å dele den eller fjerne litt ben rundt den for å få den ut. Dette kalles kirurgisk fjerning. Tanntrekking kan oppfattes som ubehagelig men det skal utføres helt smertefritt. I enkelte tilfeller må tanntrekking skje under narkose.

 

Smertelindring

Smerter etter tanntrekking kan forkomme, og du kan gjøre enkle grep selv for å unngå større smerter.
Unngå å spise mat, drikke eller røyke minst 2 timer etter tanntrekkingen er avsluttet, spis og drikk kald mat det første døgnet.


Ved blødninger i etterkant kan du bruke en bomullsrull på såret, Unngå pusse tenner i området ca. 1 uke.
Ikke utfør anstrengende trening eller øvelser det første døgnet, dette for at såret kan gro og hele på best mulig måte.


Bruke smertestillende medisiner som reseptfritt som Paracet eller Ibux ved ubehag.
Vær tålmodig. Såret kan være ømt i opp mot to uker etter tanntrekking.
Har du hatt god bedring i et par dager og så opplever du en forverring, ta kontakt med klinikken
Ved stor hevelse, kraftig blødning, feber eller stor smerte ta kontakt med klinikken snarest.