Bestill time nå

Kontakt oss

Finn veien

  Tannpleier behandling

Tannpleie utføres ofte av tannpleier her på Sætre tannlegesenter, men tannleger fokuserer også på forebyggende behandling og tannpleie.

Den viktigste tannpleien, utfører du selv hjemme daglig ved hjelp av tannbørste, tannkrem og tanntråd. I munnen finnes det mer enn 500 ulike typer bakterier, og om du ikke rengjør tennene ordentlig kan bakteriene forårsake hull i tennene eller tannkjøttbetennelse.

Man merker man sjelden selv om man har hull i tennene eller har en tannkjøttbetennelse. Derfor er det viktig å besøke tannpleier eller tannlege for regelmessige undersøkelser. Klikk her for å bestille time hos en tannpleier eller tannlege, dersom det er lenge siden du sist undersøkte tennene dine. Mange lurer sikkert hvorfor det er viktig å pusse tenner, og bruke tanntråd for å unngå bakterier på tennene.


Se for deg følgende, du får kutter deg i fingeren, og du må rense såret, kanskje sy for å unngå at bakterier skaper betennelser i såret, Det samme gjelder om tannbehandling.
Tidlig på 1700 tallet ble det oppdaget renhold på tenner.

Det er lett å tenke at tannbørsten er en moderne oppfinnelse. Men nei. Både arabere, indere og kinesere har brukt tannbørster lenge før vi begynte å produsere tannbørster i Vesten En trett klisjé som man ofte griper til når fortiden skal skildres på scene eller i film, er dette med tennenes forfall. Det er mye gliper mellom tennene. Og skjeve og skitne eller ødelagte tenner. Sannheten er at heller ikke på dette området har utviklingen vært noe videre rettlinjet. Såkalte naturfolk har som regel utmerkede tenner med liten eller ingen tannråte. Overgangen til jordbruk blir alltid etterfulgt av en noe nedsatt tannstatus, men det er sjelden snakk om noen katastrofal nedgang.

borste.png
NORSK TANNBØRSTE. PATENTERT I 1909.

 

Altså: ingen råtne tenner der, nei. Tvert imot ville vi nok blitt imponert over disse smilene – slik det ofte skjedde når europeiske kolonisatorer ankom Den nye verden. En fransk reisende som besøkte Nord-Amerika på slutten av 1700-tallet, noterte seg at man blant indianerne «aldri så noen tannløse», og en lege som hadde kontakt med stammene østpå i Nord-Amerika, forundrer seg over at de «ser ut til å være fremmed for sykdommer og verk i tennene».

Tannpleie er den viktigste forebyggende behandlingen vi kan tilby deg. Vi informerer deg om årsaken til ulike tannsykdommer, og diskuterer hvordan du selv kan forebygge dem. I tillegg viser vi deg hvordan du rengjør tennene på enklest mulig måte. Samtidig utfører vi en profesjonell tannrens av dine tenner med spesielt egnet utstyr og profesjonell tannkrem. Dette fjerner bakteriebelegg og misfarging på tennene dine. Har du mye misfarging som er forårsaket av kaffe, te og vin kan vi også rengjøre tennene ved hjelp av AirFlow.

AirFlow er et spesialutstyr som rengjør tennene ved å blåse aluminiumsalter på dem. Dersom misfargingen har trengt dypt inn i tennene, hjelper det ikke med vanlig tannpleie og man må bleke tennene.